De PRP-behandeling voor vrouwen in Zwolle

Een opgerekte vaginawand door bevallingen, verslapping van de schede omdat u ouder wordt, incontinentie en vermindering van uw libido. Vervelend en iets waar u niet snel over durft te praten omdat u zich misschien schaamt. Met een O-shot zorgen we ervoor dat u zich weer zeker voelt en de schede niet langer verslapt of haar elasticiteit verliest. 

O-shot bij PRP Clinics

Een O-shot betekent dat PRP wordt ingespoten in de schede, de clitoris en de vulva. Dit zorgt voor meer gevoeligheid van de clitoris. En als vrouwen onder elkaar: dat is toch niet verkeerd. De behandeling is niet alleen geschikt voor oudere vrouwen. Ook vrouwen die kampen met weefselverslapping onder in het bekken, hebben baat bij een O-shot. 

Door weefselverslapping onder in het bekken kunnen vrouwen te maken krijgen met ongewild urineverlies. Bekkenbodemtraining is nuttig en aan te raden, maar corrigeert het probleem van incontinentie slechts gedeeltelijk. Door PRP-inspuiting zie je hierin verbetering optreden en kunnen inlegkruisjes afgeschaft worden. 

Voor vrouwen die kampen met lichen sclerosus kan een PRP-injectie ook uitkomst bieden. Deze aandoening, waarvan de oorzaak onbekend is, leidt tot ernstige slijmvliesaantasting die gepaard gaat met veel pijn en jeuk.

Een O-shot is ook geschikt voor vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen en voor wie vrijen pijnlijk is (dyspareunie). 

Vragen over een O-shot?

Hoe werkt de PRP-behandeling bij vrouwen?

Na het intakegesprek waarin de behandelingsindicatie wordt vastgesteld, maken we een afspraak. Tijdens de behandeling wordt de verdovende crème vaginaal en op de vulva aangebracht. Deze crème moet 20 tot 30 minuten inwerken. Hierna wordt voor de PRP-bereiding door de TRUprp-machine uit uw arm bloed afgenomen. Rond de clitoris worden aanvullend plaatselijke verdovingen ingespoten.

Als de Platelet Rich Plasma klaar is, wordt deze geïnjecteerd op een speciale plek in de voorwand, de clitoris en andere plekken waar het nog nodig is. Bij een lichen sclerosus-behandeling, wordt PRP in de afwijkende slijmvliesgebieden geïnjecteerd. 

Na de PRP-injecties kunt u gewoon lopen. Door de directe zwelling (oedeem) is er vrij snel effect op incontinentie. Deze zwakt na twee weken wat af maar verbetert zichzelf. Dit door de ontstane matrix met weefselverjonging die zorgt voor celdeling en synthese van hun eiwitproducten. De behandeling kan indien nodig na zes tot acht weken worden herhaald om het effect te versterken. 

Een afspraak maken